Svartkonst

Svartkonst - Jonas Lejon

Svartkonst
Jonas Lejon

Söder om Stockholm finns en sömnig förort. Där höghusens ljus blandas med mörkret från skogen. En plats där människorna skrattar, gråter och lever i lampornas sken, medan skuggorna tittar på.

När Gina var liten brukade hon drömma om älvor. De vackra små varelserna som dansade under huden på döda djur och fick henne att le.

Sedan blev hon äldre och slutade drömma. Efter att hennes bror funnits drunknad fanns det inte längre någonting att skratta åt. Då fanns bara mörkret kvar, som börjat krypa allt närmare höghusen.

Svarta malar till förortens ljus.

Där finns en flicka som brukade dansa med älvor. En pojke som lekte med skuggorna i skogen. En vän som fick världen att brinna. Och en främling som hörde det som klöste under jorden.

”Från mellan träden kom de, knarrande och rysande. Hundratals, tusentals röster, som alla tjöt med en visknings styrka. De klöste mot jorden, mot vattnet och mot himlen.”

Svartkonst gavs ut 2014 hos Mörkersdottir förlag.

 

Finns bland annat att köpa här:

CDON

Finns även på Storytel.

 

Sagt om Svartkonst:

”Boken följer vissa traditioner inom skräckgenren, men författaren har också ett eget bildspråk och sina egna mardrömslika myter. Ungdomarna som skildras är alla lite udda på sitt sätt, men samtidigt med tonåringars vanliga problem och relationer. När de möter svartkonsterna uppstår något som då och då sprakar till i originalitet och ryslig spänning.”
Henrik Elstad, Litteraturmagazinet.

”Bra, spännande & fängslande. 3 av 5.”
Jenniesboklista.com.

”Jonas skriver mycket bra och vissa scener i boken får mig riktigt att rysa! Men samtidigt är den rätt underlig, jag kan inte riktigt greppa den. Men om DU gillar mystik, skräck och konstiga händelser ska du absolut läsa Svartkonst.”
Svenska Böcker.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s