Om mig

Ja… Hej. Mitt namn är Jonas Lejon och jag skriver böcker. Jag vet inte hur man annars ska börja den här sammanfattningen över vem jag är.

Jag skriver det mesta, så länge det är mörkt och inte hör till vardagen. Den är för tråkig för att slösa ord på. Då är det roligare att smyga in i mörka skogar, fyllda med halvgalna tomtar, mörka älvor och hungriga troll. Där inne trivs jag, oavsett om det handlar om en värld av glimrande höghus, eller bortglömda gårdar täckta med mossa.

2011 publicerade jag boken Skuggvakt hos Mörkersdottir förlag. En bok som bygger på min fascination för gammal fornnordisk mytologi. Då framförallt när det gäller hustomtarna. Min andra bok, Svartkonst, gavs ut den 7 maj. Även den en skräckbok, fast den här gången med älvorna dansande i skuggorna utanför synfältet.

Annars har jag gett ut noveller i olika sammanhang och också tagit ett par priser i tävlingar. Då har det handlat om allt från skräck, till fantasy och steampunk. Som sagt, är det övernaturligt så kommer jag att skriva om det.

Kort fakta:

Född: 1986 i Skellefteå

Bor: Stockholm

Skriver: Skräck, Fantasy och Steampunk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s