Skuggvakt

Skuggvakt
Jonas Lejon

Större delen av sitt liv hade Kim levt i Stockholm, mitt bland de lysande lamporna och eviga ljuden. Men efter att hon fyllt 25 år bestämde sig Kim för att flytta tillbaka till sin familjs stuga i den norrländska skogen.

Väl där försöker hon bygga upp sitt liv på nytt, långt bort från de gamla vännerna och dåliga valen, men det förflutna kommer snart och börjar hemsöka henne mer och mer. Hennes fars påstådda självmord ter sig allt mer mystiskt, speciellt då hon får höra om det paranoida liv han levt alldeles innan sin död. Och när faderns grav blir oförklarligt skändad börjar hon ifrågasätta vad som verkligen hände elva år tidigare i den förfallna stugan uppe i skogen.

Hennes fars sagor om de gamla hustomtarna, väktare över stugorna från förr, börjar kännas allt trovärdigare för varje sekund hon bor kvar i den mörka skogen.

”Fotfästet försvann och den glittrande älven närmade sig snabbt. Det var vackert, som virvlande älvor i dunklet.”

Skuggvakt gavs ut 2011 hos Mörkersdottir förlag.

Finns bland annat att köpa här:

Adlibris

Bokus

CDON

Science fiction bokhandeln

Finns även på Storytel.

Sagt om Skuggvakt:

”Skuggvakt är en riktigt bra och riktigt läskig bok, men boken hade inte förlorat på att brodera ut historien lite mer, särskilt mot slutet; jag hade velat veta mer!”
Bokälskaren

”En läskig historia. 4 v 5.”
Jenniesboklista

”Jag tyckte mer om berättelsen innan. När jag funderade kring vad som hänt Kim. När man får följa vad som händer Kim. Så boken har någon sorts spänning som gjorde att jag läste boken trots att jag var plågad av huvudvärk just då. Det är bara det att slutet inte passar mig. 3 av 5.”
Boktokig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s